AUTOPOT Easy2grow 80 Saksılı Kit

AUTOPOT Easy2grow 80 Saksılı Kit

AYNI GÜN KARGO
38.824,99 TL
Vergi dahil

Autopot Easy2grow Setler,8,5 litrelik saksılardan oluşur.Akıllı vanalar ve yer çekimi etkisiyle elektriksiz çalışan otomatik sulamaya dayanan yetiştirme düzeneğidir.

 

Autopot Easy2grow 80  saksılı Set

Saksı hacmi : 8,5 Litre
Tank hacmi: 750 Litre 


Easy2Grow Kit, 8,5 litrelik 80 saksıdan oluşur.Akıllı vanalar ile yer çekimi etkisiyle elektriksiz çalışan tam otomatik saksı düzeneğidir.Her iki saksı, tek bir modülde yer alır ve modüllerde bir akıllı vana bulunur.Yani iki saksı için bir akıllı vana kullanılır.

Akıllı Saksının önünde bulunan Akıllı Vana besinin depodan saksıların altındaki hazneye akışını denetler.
Akıllıvana hazneyi 25mm derinliğe ulaşıncaya kadar besin ile doldurur.
Haznedeki besin bitki tarafından bitirildikten sonra tekrar doldurur.

Avantajları : 

  • Su ve besinin hepsi bitki tarafından kullanılır. Sadece suyun çok az bir kısmı buharlaşır.
  • Pompa, pahalı boru bağlantıları, otomatik kontrol, drenaj sistemi gerektirmez.
  • Bitkiler besini kullandıkça Akıllı Vana tarafından tekrar beslenir. Böylece besleme zamanını bitki tayin eder.
  • Yüksek maliyetli sirkülasyon kontrol ve dezenfekte sistemlerine ihtiyaç yoktur.
  • Drenaj olmadığı için çevreyi kirletmez. 

    ÖNERİLER


    Autopot, elektrikli pompalara ihtiyaç duymaz. Ayrıca sistem yeni modüller eklenerek istenildiği kadar kolaylıkla genişletilebilir.

    Autopotlar, saksının altına biraz hidroton konulduğunda, Biobizz Allmix veya Light mix ile mükemmel çalışır.İstenirse hidroponik medyalar da kullanılabilir.Bu sistemlerde,saksının altına 25 mm derinliğinde hidroton konulduktan sonra, aşağıdaki yetiştirme medyalarını öneriyoruz :

    %50 perlit ve % 50 torf karışımı
    %50 cocopeat ve %50 hidroton karışımı
    %50 cocopeat ve %50 perlit karışımı
    %50 hidroton ve %50 torf karışımı

    Autpot sistemleri 7- 10 gün boyunca kendi haline bırakabilirsiniz. Bakım ,pH ölçümü, rezervuardaki suyun değişimi gibi şeyler gerektirmez.Rezervuardan çıkan su tekrar rezervuara dönmediğinden hidroponik sistemlerdeki gibi pH ve EC dalgalanması yaşanmaz, solüsyonun kimyevi dengesi stabildir.

    Bizim önerimiz, sistemler elektriksiz çalışmasına karşın, rezervuarın içinde çökelme oluşmasını önlemek için küçük bir karıştırıcı pompa kullanılmasıdır.Böylelikle besinler dibe çökelmez.

    Toprakta genellikle HESI marka gübreleri öneriyoruz, bu sistem için de, eğer toprak ağırlıklı medya kullanacaksanız HESI gübreler kullanılabilir. Eğer hidroponik medyalar kullanılacaksa Canna Aqua serisini tercih edebilirsiniz.

    Her Easy2Grow modülünde 2 adet 8,5 litrelik saksı bulunur ve her bir modül 58 cm uzunluk x 24 cm genişlik x 20 cm yükseklik ölçülerindedir.

    Yeterli yer çekimi etkisini yaratmak için her zaman rezervuarın Autopot modüllerinden en az 15 cm yüksekte olduğundan emin olun ve sıvı seviyesi 1/3 ün altına düşündüğünde tankı yeniden doldurun.

Eklendi
Product added to compare.